O čem je magazín DRZSEFIT.cz?

Na DRZSEFIT.cz najdete vše potřebné o zdravém životním stylu. Najdete u nás řešení svých problémů s nadbytečnými kilogramy, tipy na zdravý jídelníček a hlavně novou motivaci a poučení pro vaše tělo i duši.  
Diety na hubnutí DETOX doplňky stravy Články o spánku
Ukázat TOP dietu Ukázat TOP produkt Ukázat TOP články

Pomůžeme Vám ve vašem snažení

 
Nabrat svalovou hmotu Zhubnout Zvýšit fyzickou kondici
Oblečení a doplňky

Moderní oblečení pro sport, které si ženy oblékají nejraději

Fitness oblečení pro ženy - drzsefit.cz
Napsal David Vajda

Moderní fitness oblečení pro ženy

Chystáš se poprvé do posilovny nebo nějakého fitness centra a nejsi si úplně jistá, jak se obléct? Pěkné a hlavně kvalitní fitness oblečení pro ženy není úplně jednoduché najít, ačkoliv je na trhu obrovské množství nejrůznějších značek s oblečením. Většina sportovního zboží se dováží z Číny nebo Bangladéše, takže si prakticky nemůžeš být nikdy jistá ideální kvalitou použitých materiálů na oblečení.

Vhodné fitness oblečení pro ženy vybírej podle toho, o jaký druh cvičení se bude ve tvém případě jednat. Rozhodně záleží na správném výběru materiálu nebo také na době trvání daného cvičení. Je důležité neopomenout, že ke cvičení je podstatné zvolit i vhodné sportovní doplňky.

Základem by ale pro tebe mělo rozhodně být, že se ve sportovním oblečení budeš cítit dobře a komfortně.

Jaké oblečení do fitness centra

Fitness oblečení pro ženy - crossfit

Pokud jdeš do posilovny poprvé a jsi úplná začátečnice, asi nebudeš zatím potřebovat oblečení určené pro profesionální sportovce. Taktéž se tě nebudou týkat ani poslední výstřelky módy. Na to je ještě čas.

Základní výbavou fitness oblečení pro ženy, by mělo být oblečení, ve kterém se budeš cítit pohodlně a přirozeně. Nedílnou součástí je i čistá sportovní obuv, nejlépe s bílou nebo světlou podrážkou, která nebude zanechávat na podlaze případné čmouhy.

Pro doplnění sportovní obuvi je vhodné nezapomenou taky na čisté ponožky. Jelikož pro sportovní aktivity se nejčastěji používají bílé ponožky, já osobně používám i tmavé. Nevidím v tom totiž žádný zásadní problém nebo negativa.

Jestli máš ve svém šatníku pouze staré tepláky nebo vytahaná a vybledlá trička, nastal čas se podívat po nějakém novém fitness oblečení pro ženy.

TIP: O aktuálních trendech ve sportovním oblečení a výbavu třeba pro CrossFit závody si můžeš přečíst v našem dalším článku.

Jaký materiál oblečení je pro fitness ideální?

Fitness oblečení pro ženy - workout

Odpověď na tuto jednoduchou otázku není nijak složitá. Vybírej vždy takový materiál, který je maximálně prodyšný a je schopný odvádět pot od těla pryč. V dnešní době je velmi populární funkční prádlo nebo termoprádlo. Mají jedinečnou schopnost odvádět vyprodukovaný pot z těla pryč nebo případně do další vrstvy oblečení.

Zkus si zapamatovat, že bude pro tebe vždy lepší vzít si na sebe dvě tenčí vrstvy oblečení, než pouze jednu hrubší. Fitness oblečení pro ženy má být rozhodně pohodlné při cvičení, ale taktéž by mělo plnit svou funkci a to především umět odvést pot od těla. Tuto funkci nejčastěji zastává spodní vrstva oblečení.

Kvalitní fitness oblečení pro ženy plní tedy především tyto funkce:

Odvádí pot od těla pryč

Při delším tréninku oděv zůstává stále bez známek potu

Nezapáchá ani po několikahodinovém tréninku

Oblečení je dlouhodobě stálobarevné

Pro mužské oko budeš vypadat přitažlivě

Oblečení se nekrčí ani po opakovaném nošení

Věřím tomu, že na základě těchto pozitiv oceníš nošení pouze kvalitního sportovního oblečení, které se opravdu vyplatí nosit.

Fitness doplňky, na které se nezapomíná

Fitness oblečení pro ženy - hubnutí

Pro všechny ženy, které třeba ještě nechodí cvičit, je podstatné si uvědomit, že vzít si na cvičení pouze flašku s vodou opravdu nestačí. Proto ti doporučuji další fitness doplňky, na které by neměla žádná žena při návštěvě fitness centra zapomenout.

Čelenka do vlasů

Potítka na ruce

Sportovní hodinky

2 ručníky (jeden na utírání potu, druhý na sprchování)

Náhradní sportovní oblečení

Froté ponožky

Mikinu

Pití s vodou

Sportovní podprsenku

Čtenářky našeho magazínu doporučují pouze kvalitní funkční oblečení. Zjisti o tom více v našem dalším článku!

Jak vybrat sportovní oblečení na běh

Fitness oblečení pro ženy - sportovní oblečení

Když se ženy rozhodují, jestli při běhu vypadat dobře nebo se cítit pohodlně, ve většině případů volí druhou možnost. Každá žena chce mít radost z běhu a maximálně se soustředit na svůj výkon. Proto je často využíváno funkční oblečení, které tě v zimě dostatečně zahřeje, v létě při vysokých teplotách zase ochladí a padne ti krásně na tělo.

Jaké je tedy funkční fitness oblečení pro ženy ideální?

Vrstvy oblečení jsou důležité

Je vždy daleko lepší, když na sobě budeš mít tenčí oblečení složené z několika vrstev, než jen jednu hrubší vrstvu oblečení. Touto volbou oblečení se dá daleko lépe regulovat teplota podle aktuální potřeby.

Pro tvoji představu mohou první vrstvu třeba tvořit:

Kraťasy

¾ kraťasy

Dlouhé kalhoty

Tílko

Tričko s krátkým nebo dlouhým rukávem

Tato první vrstva by měla přiléhat těsně na tělo a tak tvořit základ celého oblečení.

Do druhé vrstvy bude patřit:

Mikina

Svrchní kalhoty

Bunda

Během zimních měsíců je důležité dbát také na zimní rukavice, šálu nebo čepici. Možná ani netušíš, že povrchem hlavy člověk ztrácí 1% tělesného tepla.

TIP: Nemáš žádné sportovní oblečení do posilovny za rozumnou cenu? Začni číst náš další článek zaměřený na super tipy pro oblečení na sport.

Připlatit se vyplatí

Fitness oblečení pro ženy - sportovní oblečení

U běžeckého fitness oblečení pro ženy se vyplatí nešetřit, ale raději zvolit osvědčenou kvalitu. Produkty světových značek zase nejsou o tolik dražší, než levné výrobky neznámého původu. Díky kvalitnějšímu oblečení tak budeš mít jistotu, že tvé oblečení bude mít skvělé funkční vlastnosti, ale taky dlouho vydrží, takže nebudeš muset za pár měsíců zase spěchat do obchodu na nákup.

Mezi oblíbené značky pro fitness oblečení pro ženy patří například Adidas nebo Craft.

Základ je funkčnost oblečení

Fitness oblečení pro ženy - jak vybrat oblečení

Při výběru vhodného oblečení se zkus především zaměřit na materiál. Pro běžce je důležité, aby bylo oblečení lehké, spodní vrstva dokonale odváděla pot od těla pryč a udržovala tělo neustále v suchu. Navíc oblečení nesmí nikde tahat nebo omezovat v pohybu, to je pak velmi nepříjemné. Zároveň svrchní vrstva by měla být ideálně odolná vůči větru a vodě, a přitom by měla zůstat prodyšná.

Znáš super rychleschnoucí merino? Takový materiál tě dokonale dokáže zahřát i za mokra, proto je sportovci tento druh materiálu u sportovního oblečení velmi oblíbený.

Jaké fitness oblečení pro ženy na běh?

Doporučuji ti se vždy obléct tak, jako by bylo venku přibližně o deset stupňů více, než tam skutečně je. Samozřejmě je třeba vycházet ze zkušeností vlastního těla a oblečení tomu vhodně přizpůsobit.

Do deště jsou vhodné voděodolné bundy, které umožňují rychlý odvod potu od těla. Většina běžkyň se rovněž shoduje, že než si v mírném dešti vzít na sebe pláštěnku nebo neprodyšnou bundu, tak raději nebrat vůbec nic. V pláštěnce sice nepromokneš, ale díky tomu, že je absolutně neprodyšná budeš natolik zpocená, že v tom nebude žádný rozdíl.

Máš-li k výběru správného fitness oblečení pro ženy nebo jakéhokoliv dalšího funkčního oblečení dotazy, neváhej se na náš tým sportovního magazínu kdykoliv obrátit osobně nebo online. Moc rád se ti budu s mými kolegy věnovat!

ZAJÍMAVOST: Naše redaktorka EVA několik let neúspěšně bojovala s velkou nadváhou, ale díky moderním dietám od Ketomix a Ketofit se jí podařilo zhubnout více jak -7 kg. Přečti si celý článek!


Hodnocení článku
  • 75%
    Aktuální hodnocení čtenárů - 75%
75%

Líbí se Vám tento článek?

Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.

O autorovi

David Vajda

Jsem tvůrce a majitel sportovního magazínu zaměřující se na různé tréninkové a stravovací systémy pro všechny věkové kategorie.
Aktuálně s více než 15ti letou praxí v oblasti profesionálního hokeje, zvyšování výkonu a přeměny postavy.

Přidat komentář


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.