Máte nadváhu a nedaří se vám zhubnout? Zjistili vám celiakii? Nebo byste jen rádi začali jíst jinak a zdravěji? V novém ebooku „Jíme zdravě a hravě s celou rodinou“ najdete návod, jak své stravovací zvyklosti postupně vylepšit.
Informace v ebooku jsou volené a řazené tak, aby byly srozumitelné i pro úplně začátečníky. Inspiraci zde však najdou i pokročilí. Abyste byli více motivovaní, tak se zároveň dozvíte popis následků, které nese nevhodná skladba jídelníčku.
Podaří-li se vám z jídelníčku odstranit průmyslově zpracované výrobky, snížit příjem přidaného cukru a omezit spotřebu pšeničného pečiva a těstovin, během několik týdnů se začnou dít skvělé věci. Zhubnete, nebudete tolik unavení, budete mít větší chuť sportovat, sníží se vám výskyt zubního kazu a pravděpodobnost artritidy.
Co jste nevěděli o cukru a pšenici
Nadměrná konzumace cukru způsobuje nejenom nadváhu, ale i vysoký tlak, zvyšuje hladinu triglyceridů, způsobuje inzulínovou rezistenci a urychluje proces stárnutí. Za časů našich babiček nebyla pšenice tolik kontroverzní. Nebyla přešlechtěná a používala se výhradně do pečiva, nikoliv do omáček, dresingů či uzenin jako dnes. A protože lidé často snídají koláče, obědvají bagety, svačí rohlíky a večeří tortily, dochází k její nadměrné konzumaci.
Negativa se už v populaci projevují. Kolísání glykémie způsobuje cykly hladu a přejídání, což vede k nadváze. Pak už je jen krůček k cukrovce, srdečním, neurologickým a imunologickým poruchám, dokonce až k demenci. Je vědecky prokázáno, že i u zdravého člověka (bez poruchy zpracování lepku) může pšenice způsobovat plynatost, bolesti a únavu.
Navíc na střevu mohou časem plíživě vznikat zánětlivé změny. Pokud se nechcete pečiva vzdát úplně, nekupujte alespoň pečivo z pšeničné mouky, existují 100% žitné chleby a knäckebroty.
Pozor na bezlepkové směsi, jsou sice bez lepku, zato plné zejména bramborového či kukuřičného škrobu, který taktéž není v souladu se zdravou stravou.
Co v ebooku najdete?
Ebook je na 85 stranách přímo nabitý nejnovějšími poznatky z oblasti zdravé výživy. Naučíte se jak poznat kvalitní suroviny, jakým výrobkům a nápojům se vyhýbat a proč. Objevíte nové obiloviny a luštěniny, jejich variace a kombinace s exotickým kořením. Může jíst i očima, každý recept je doplněn fotografií výsledného pokrmu.
Na co se můžete těšit:
Informace o přídatných látkách.
Návod, jak zapojit do zdravého stravování celou rodinu.
Vzorový příklad týdenního jídelníčku.
Proč si připlatit za biopotraviny.
Seznam potravin, kterými si můžete obohatit váš stávající jídelníček.
Co to jsou GM potraviny.
Tipy na zdravé přílohy.
Jak správně konzumovat ořechy a semínka.
Jak na tělo působí tzv. kolové nápoje.
Složení několika výrobků s vysvětlením, které ingredience našemu zdraví neprospívají.
Seznam bylin, které je vhodné zařadit do jídelníčku v rámci prevence.
Tipy na zdravé mlsání pro děti.
52 převážně bezlepkových receptů.
Dozvíte se, které tuky jsou vhodné na smažení a které nikoliv.
Pozitiva bezlepkové diety.
Benefity stravy s nízkým obsahem přidaného cukru.
Po přečtení ebooku „Jíme zdravě a hravě s celou rodinou“ si dáte zdraví jako prioritu a najdete si čas na přípravu domácí stravy. Jelikož zdravá strava je vaše investice do budoucnosti. Každopádně nebuďte na sebe přísní a nechtějte vše hned.
Pro začátek vyřaďte sladkosti, slazené nápoje, vše z fastfoodu, u každého hlavního chodu si z talíře uberte část přílohy a nahraďte ji porcí zeleniny. Začněte sportovat. Nejen, že vám to zlepší kondici, ale i náladu. Nemusíte ani běhat, stačí 30 minut svižné chůze denně.
Hodnocení článku
-
95%
Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.
Přidat komentář