Jak poznat nebezpečné potraviny
Většina lidí žije v přesvědčení, že na českém trhu jsou nebezpečné potraviny zcela běžnou záležitostí. Bohužel není to jen přesvědčení většiny obyvatel, ono to je vlastně krutá pravda. V televizi často slýcháváme, že český trh s potravinami je ve velmi špatném stavu a do naší země míří plno nebezpečných a nekvalitních potravin. Určitá opatření pro zamezení dovozu nebezpečných potravin by měl korigovat stát, nicméně moc se mu to evidentně nedaří.
Ve skutečnosti můžeme nalézt hned několik výrobků, které je možné zařadit mezi nebezpečné potraviny. Jeden z největších zabijáků ve stravě lze nazývat třeba takový cukr nebo mouku. Úplně ten nejnevhodnější výrobek, který může váš organismus ve stravě konzumovat je dochucovadlo (glutaman sodný), který je dnes velmi rozšířený téměř v jakémkoliv jídle.
TIP: Jak se účinně vyhnout nebezpečným potravinám ve stravování? Pořiďte si kvalitní zdroj rostlinných bílkovin s novými superpotravinami od Blendea SUPERPROTEIN.
Dochucovadlo
Takové dochucovadlo je často přidáváno do běžných jídel, které během dne standardně přijímáte do svého žaludku. V jakých produktech nejčastěji dochucovadlo najdeme? A co přesně rovněž můžeme zařadit mezi nebezpečné potraviny?
Instantní a pytlíkové polévky Maso Sladkosti a čokoládyPokud půjdete během dne třeba na pracovní oběd do restaurace, buďte si téměř jistí, že ve většině případů bude dochucovadlo nedílnou součástí vašeho pokrmu. To obecně slouží k aromatizaci jídla. Bohužel vyhnout se tomuto přípravku pro vás bude velmi těžké, jelikož dochucovadlo je v dnešní době téměř všude. Největším cílem z vaší strany by mělo být se vyhnout těmto produktům, které se řadí mezi nebezpečné potraviny. Dbejte na to, ať se jim jednoduše vyhnete, co nejvíce to bude možné.
Jak vlastně takové ochucovadlo vypadá? Nic zvláštního na něm nenajdete. Jedná se o bílý, krystalický prášek, který se velmi podobá cukru nebo soli. Jakmile ho ochutnáte, bude vám připomínat polévku. Jeho hlavním účelem je vám tedy zvýraznit chuť a vůni připravovaného pokrmu.
TIP: Ptáme se našich čtenářů, který produkt jim nejvíce pomáhá udržovat pevné zdraví a život bez nemocí. Jednoznačným vítězem u našich čtenářů je doplněk stravy pro detoxikaci organismu Blendea.
Statistika mluví jasně
Dnešní statistiky hovoří jasně. Ve světě se nachází zhruba 250 tisíc tun této nebezpečné látky. To není rozhodně zanedbatelné číslo. Dospělý muž nebo žena průměrně za den zkonzumuje okolo 1,5 g dávky dochucovadla. U dětí je číslo poměrně menší, zhruba okolo 0,5 g za den, rovněž se nejedná úplně o mizivé číslo. Co vám všechno může způsobit předávkování touto látkou?
Nepříjemné závratě Bolesti hlavy Zhoršené vidění Hormonální problémy Zvracení Slabost Bolesti na hrudi Bolesti kostíKde nebezpečné potraviny najdeme?
Velmi rozšířená je tato látka především mezi lidmi v oblíbených fastfoodech. Máte rádi hamburgery, smažená křidélka nebo hranolky? Všude tam se přidávají dochucovadla. Takové jídlo chutná každému, ale výživová hodnota pro vaše tělo je naprosto nulová. Látka glutaman ve vás může v některých případech vyvolat až závislost k určitému jídlu. Z toho důvodu nám třeba tak chutnají chipsy nebo čokoláda.
Samotní výrobci rádi přidávají tuto látku do svých pokrmů, neboť se pro ně jídlo stává velmi ziskovým byznysem. Výrobce na tom především vydělává tak, že se mu snižují náklady na výrobu jídla, dále se poměřně zvyšují prodeje a spotřeba jídla u koncových zákazníků, kterým jídla díky dochucovadlům chutnají. Bohužel to má negativní dopad na výživovou stránku jídla, její kvalitu a čerstvost.
Nebezpečné potraviny máme na každém rohu, tudíž nebuďte pohodlní a přečtěte si složení jednotlivých potravin na obalu, než si jídlo domů koupíte. Zaručuji, že vaše tělo vám to v pozdějším věku může negativně vrátit zpátky.
NAŠE DOPORUČENÍ: Chcete vědět o dokonale navrženém produktu na hubnutí s jedinečným složením pro ženské tělo? Zkuste si přečíst naši recenzi, která vás možná nasměruje na správnou cestu.
Hodnocení článku
-
94%
Líbí se Vám tento článek?
Sdílejte ho nebo pošlete svým známým.
Přidat komentář